logo

Biljart Bond Woensdrecht Hoogerheidelogo
CLUBS
CIJFERS
REGLEMENTEN
BESTUUR
NIEUWS
P.K.’s
LIBRE
GASTENBOEK
BILJARTPOINT
FACEBOOK
TWITTER
CONTACT

Goedendag en welkom op de website van de Biljart Bond Woensdrecht Hoogerheide (BBWH).


ACQUIT

Inschrijven 3-banden geopend.   » » » » »

Goedendag en welkom op de website van de Biljart Bond Woensdrecht Hoogerheide (BBWH).

De bond zag het levenslicht op 27 mei 1957, opgericht door Frans Hopmans en Frans Verswijver(De Fakkel) in lokaliteit Non Plus Ultra in Woensdrecht
De bond werd opgericht als een zogenaamde wilde bond, in die tijd waren er veel wilde bonden door het hele land, ook Bergen op Zoom en Roosendaal (RBB) hadden/hebben een wilde bond.
Non Plus Ultra, ´t Centrum en De Arend zijn de oudste clubs.
Voor de oprichting van de bond werden er onderling vriendschappelijke wedstrijden gespeeld tussen De Arend, Het Pannenhuis, L.Marcus en nog enkele andere.

Maar zoals dat gaat met vriendschappelijke wedstrijden werd de animo na verloop van jaren minder. foto Alleen bij De Arend wilde men verder en vanuit het café van kleermaker-kastelein Frans Stuyts gaat men op de fiets clubs zoeken in Bergen op Zoom, Putte en zelfs over de grens in Ekeren.
Zo zijn vertegenwoordigers van De Arend ook eens een keer gaan luisteren in de Stalen Brug te Bergen op Zoom bij de prijsuitreiking van de Bergse Bond. De Arend zocht ook op deze avond weer aansluiting bij de Bergse Bond, maar het verzoek werd afgewezen, wegens de te grote afstand. Teleurgesteld keren de leden terug naar Hoogerheide, maar opgeven doet men het niet.
De voorzitter van de Arend, Fons Pijnen, zegt op een zondagmorgen samen met Frans Verswijver: "Wij gaan een bond oprichten." En deze woorden waren het eigenlijke begin van het balletje, dat ging rollen, of waren het er drie? Het hoge woord was eruit. Dé of beter gezegd een bond zou er worden opgericht, maar dan moest er natuurlijk wel belangstelling voor zijn. Die belangstelling werd snel gewekt.
Er kwam een gespreksavond/vergadering voor liefhebbers om te komen tot competitie biljarten. Het "oude" café van Fons Kuylen was overvol. Vanuit die informatie avond is men aan het werk gegaan.

Op 27 mei 1957 kwamen afgevaardigden van O.B.K., ´t Centrum, Casino, De Arend en In de Zon bijeen om officieel van start te gaan met de;

BILJART BOND WOENSDRECHT HOOGERHEIDE


Enkele namen van die eerste afgevaardigden op de oprichtingsvergadering zijn: Fons Pijnen, Frans Verswijveren, Ward Groffen, Christ Almekinders, Jan van Ginneke, Fons van Zundert, J.Jansen . . . . .
Lees verder op de pagina geschiedenis van de BBWH

Kijkt u maar een eens op de Clubpagina of er een lokaliteit bij u in de buurt is, u bent van harte welkom.

Voor de cijfers kunt u terecht op het overzichtelijke Biljartpoint.

Meer informatie vindt u op de onderstaande pagina's: